⌚Izdelke naročene med ponedeljkom in petkom do 12:00 ure, bomo odposlali še isti delovni dan. 🚀🚚📦

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine ModneUre.com (v nadaljevanju ponudnik) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami),
4. Dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza,
7. Način plačila in dostave,
8. Časovno veljavnost ponudbe,
9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
10. Pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Potek nakupa

Iskanje izdelka:

Izdelek lahko poiščete s pomočjo iskalnika, ki se nahaja na prvi strani (www.modneure.com) levo zgoraj. V okvirček vpišete iskani izdelek in v osrednjemu delu zaslona se Vam bodo izpisali iskani artikli s sliko in ceno. Izdelek lahko iščete tudi po skupinah izdelkov v meniju, ki se nahaja na vrhu strani. Preprosto izberete želeno kategorijo, znotraj katere se Vam prikažejo še podkategorije, med katerimi lahko izbirate.

Nakupovalna košarica:

Nakupovalna košarica ima enako vlogo kot košarica v Vaši trgovini, in sicer shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihov naziv, ceno, količino ter moredbitne ostale dodatne stroške. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek ter iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izbranim izdelkom lahko spremenite količino tako, da vpišete željeno število artikov. Glede na spremenjeno količino artikov se preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstranite s pritiskom na gum “x”, ki se nahaja levo od izdelka.

Postopek nakupa:

Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v košarici, kupiti, potem kliknite gumb “nadaljuj na blagajno”. Sistem vas bo preusmeril v obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke. Po vpisu Vaših podatkov in podatkov o naslovu dostave, izberete način plačila. Preberite pogoje poslovanja ter če se z njimi strinjate kliknite na prazen kvadratek pred napisom “Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani”.

Zaključek nakupa:

Če je vse v redu, naročilo potrdite s klikom na gumb “Kupite sedaj”. Če ste v podatkih vpisali Vaš pravilen e-mail naslov in telefonsko številko, boste po opravljenem postopku nakupa prejeli elektronsko potrdilo o prejemu naročila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
* Po povzetju; Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo preko Pošte Slovenije ali GLS. Več infrmacij najdete tu.
* Po predračunu; Pošiljko pošlemo po plačilo predračuna.
* PayPal plačilo
* Plačilo z debetno ali kreditno kartico

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Dostava

Vse podatke o dostavi najdete tu.

Izdaja računa

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p.  kupljenim artiklom priloži račun v embalažo s katero so artikli dostavljeni. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podatki o kupcu in prodajalcu.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Račun se v elektronski obliki nahaja pri ponudniku podjetniških spletnih storitev izdajanja e-računov. Za izdajo kopije računa pošljite prošno na info@modneure.com.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@modneure.com.

Pregled ob prevzemu in prijava napak

Kupec je dolžan pri prevzemu izdelka pozorno pregledati embalažo in njeno vsebino. V primeru napake, nepravilnosti, poškodbe, pomanjklivosti, ipd. izdelka oz embalaže ali pripadajoče dokumentacije je kupec dolžan to sporočiti prodajalcu v roku 3 dni po prejemu na info@modneure.com. Po preteku tega roka pritožbe na napake, nepravilnosti, poškodbe, ipd. izdelka oz embalaže ali pripadajoče dokumentacije niso več mogoče in bo smatrano, da so posledica uporabe ali nepravilne uporabe ali izgube dokumentov.
 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 

43.č člen ZVPot (Uradni list RS št. 126/07) pravi:
Potrošnik ima 14 dni časa, da sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga. Blago mora potrošnik vrniti v nadaljnih 30-ih dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške.

Vendar ker želimo kupcu omogočiti kar se, da varen nakup smo zakonskih 14 dni za vračilo blaga podaljšali na kar 60 dni.

Kupec mora o nameravanem vračilu pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 60 dneh od prejetja blaga. Da je odstop od pogodbe kar se da prijazen kupcu, smo pripravi enostaven obrazec, ki ga je potrebno izpolniti. Obrazec za odstop od pogodbe / vračilo blaga se nahaja na tej povezavi: https://modneure.com/vracilo-blaga/. V obrazcu obvezno priložite sliko iz katere bo razvidno, da je izdelek neuporabljen. Po oddaji obrazca boste s strani službe za reševanje vračil dobili vsa nadaljna navodila in referenčno številko odstopa od pogodbe. Pošiljke za katere ne bomo prejeli obvestila kupca (pravilno izpolnjenega obrazca) in ne bodo imele označene referenčne številke odstopa ne bodo prevzete.

Blago pa vrniti v roku, ki ne sme presegati 60 dni od dneva prevzema. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Pomembno!

Uporabnik blaga ne sme neovirano uporabljati v roku, v katerem lahko odstopi od pogodbe. Uporabnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da uporabnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe. Blago, kupljeno na daljavo, ni namenjeno uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Uporabnik mora v primeru odstopa od pogodbe blago vrniti nepoškodovano, nerabljeno, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini ter z vsemi dodatki, s katerimi je blago prejel. Embalaža ne sme biti odprta na način, ki povzroči, da je poškodovana, odstranjena ali spremenjena. Vrnjeno blago mora biti opremljeno z vsemi elementi pakiranja in zaščite vsebine, kot jih je namestil proizvajalec, v stanju, kot ga je namestil proizvajalec – npr. nameščene varnostne folije, ipd. Poizkus vračila blaga, ki bo očitno rabljeno oz. poškodovano, bo zavrnjen in se ne bo štel kot vračilo v skladu z določili o vračilu blaga pri nakupu na daljavo, kot ga opredeljuje veljavna zakonodaja.

 • Pri vračilu artikla  prodajalcu STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. morate priložiti račun in garancijski list.
 • Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Partizanska cesta 82, 6210 Sežana.
 • Po oddaji obrazca boste s strani službe za reševanje vračil dobili referenčno številko odstopa od pogodbe. Pošiljke brez referenčne številke odstopa ne bodo prevzete.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem uporabite originalno embalažo   oz. drugo ustrezno varno embalažo) – za poškodbe na artiklih, ki nastanejo med transportom ne odgovarjamo.
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!
 • V primeru pošiljanja izdelka, ki ne izpolnije pogojev za vračilo / odstop od pogodbe stroške ponovnega pošiljanja nazaj stranki zaračunamo (5,00 Eur z DDV) in jih je potrebno poravnati po predračunu pred pošiljanjem.
 • V primeru, da izdelek ni vrnen v embalaži s katero je bil poslan se vračilo zmanjša za stroške embalaže in sicer v višini 3,49 Eur z DDV.
 • Vračila kupnin izvajamo samo na banke, ki poslujejo v Sloveniji (številka TRR se začne s SI56).

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi že ob dostavi. Ob dostavi dostavljavca obvestite o poškodbi embalaže in izpolnite zapisnik. Skupaj z dostavno službo bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Zavarovanje paketa

V zaključni fazi nakupa lahko svojo pošiljko tudi zavarujete. V tem primeru vam bomo paket brez vprašanj zamenjali. V primeru, da ste paket zavarovali in je ob dostavi fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ob dostavi dostavljavca obvestite o poškodbi embalaže, izpolnite zapisnik, paket zavrnete ter nas o tem obvestite na info@modneure.com. V najkrajšem možnem času vam bomo poslali nov paket.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
·    jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
·    pošiljatelj bo jasno razviden,
·    različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
·    jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
·    željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Garancija

Trudimo se, da vam zagotavljamo najboljše artikle priznanih proizvajalcev, ampak če kljub temu vaš kupljeni artikel ne deluje kot bi moral, vam lahko pomagamo.

Ponudnik je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom in garancijskim listom prodajalca in velja samo na območju Republike Slovenije.
Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom.

Informacije o garanciji so navedene na strani s predstavitvijo artikla.

Garancijo upoštevamo samo ob predložitvi računa, za naročila oddana po 12.3.2021 pa je potrebno poleg računa priložiti tudi garancijski list.

Garancije na ročne ure:  garancija velja na mehanizem ure in ne velja za pas ure, baterije, steklo, gumbe, zaponko in ostali potrošni material ter napake, ki so posledica uporabe ali napačna uporabe (neupoštevanje navodili, fizična poškodba, ipd.). Vdor vode v uro, pri urah brez oznake vodoodpornosti ni predmet garancijskega popravila, ravno tako vdor vode v uro ni predmet garancijskega popravila pri prekoračitvi predpisane uporabe po tabeli vodotesnost v pogojih poslovanja. V primeru vode v uro je nujno, da se takoj obvesti ponudnika saj lahko vlaga v uri negativno vpliva na mehanizem ure. 

Kupec mora pisno obvestiti ponudnika da želi uveljavljati garancijo. Da je uveljavljane garancije kar se da prijazno kupcu smo pripravi enostaven obrazec, ki ga je potrebno izpolniti. Obrazec za uveljavljanje garancije se nahaja na tej povezavi: https://modneure.com/reklamacija/. Po oddaji obrazca boste s strani službe za reševanje garancij dobili vsa nadaljna navodila in referenčno številko reklamacije, ki jo je potrebno napisati na pošiljko. Pošiljke za katere ne bomo prejeli obvestila kupca (pravilno izpolnjenega obrazca) in ne bodo imele označene referenčne številke reklamacije ne bodo prevzete.

Pomembno!

Izdelki prejeti v garancijsko popravilo bodo pregledani. V primeru pošiljanja izdelka v garancijsko popravilo, ki ni upravičen do garancijskega popravila (npr. napačna uporaba, fizična poškodba, ipd), stroške ponovnega pošiljanja nazaj stranki zaračunamo (5,00 Eur z DDV) in jih je potrebno poravnati po predračunu pred pošiljanjem.

Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri – za poškodbe na artiklih, ki nastanejo med transportom ne odgovarjamo.

Pri uveljavljanju garancije je potrebno prodajalcu STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p. priložiti račun in garancijski list.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Partizanska cesta 82, 6210 Sežana.

Za pošiljanje uporabite ekonomsko najcenejšo možnost pošiljanja.

Podaljšanje garacnije

Kupec lahko pri nakupu ročne ure sklene prostovolno podaljšanje garancije. Podaljšanje garacnije pomeni podaljšanje garancijske dobe.

Primer:

Podaljšanje garancije za 12 mesecev pomeni, da se osnovi 12 mesečni garancijski dobi prišteje še 12 mesecev dodatne garancijske dobe – torej za izdelek velja 24 mesečna garancija.

Podaljšanje garancije za 24 mesecev pomeni, da bo se osnovi 12 mesečni garancijski dobi prišteje še 24 mesecev dodatne garancijske dobe – torej za izdelek velja 36 mesečna garancija.

V primeru pošiljanja izdelka v garancijsko popravilo, ki ni upravičen do garancijskega popravila, stroške ponovnega pošiljanja nazaj stranki  zaračunamo in jih je potrebno poravnati po predračunu pred pošiljanjem.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema s katerim opravlja naročila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Kopru.

Vodotesnost 

Vodotesnost ohišja ure je označena na spodnji strani ure na pokrovčku ali na številčnici. Oznaka vodotesnosti je zgolj standardizirana vrednost, ki pa ne predstavlja dejanske globine dovoljene potopitve. Gumbov na uri se ne sme pritiskati, ko je le ta v stiku z vodo ali mokra, saj lahko to povzroči vdor vode! Ročnih ur se ne sme uporabljati v savni ali vroči kopeli.

Tabela z mednarodnimi merili za vodotesnost:
Vodotesnost ur tabela

Razlaga:

 • Brez oznake oz napis water resistant: Ohišje ščiti pred prahom. Uro moramo ob umivanju rok sneti z zapestja. Pri izvajanju fizičnih aktivnosti obstaja možnost vdora vode v uro (potenje).
 • Oznaka 30 m / 3 ATM: Ura je odporna na vlago, znoj, prah, nenameren stik z vodo (rahlo škropljenje) ali dež. Ura ne sme biti v neposredno izpostavljena vodi.
 • Oznaka 50 m / 5 ATM: Ura je odporna na vodo. Uporabljamo jo lahko med pranjem avtomobila, pomivanjem posode in tuširanjem, ni pa primerna za plavanje in potapljanje. 
 • Oznaka 100 m / 10 ATM: Ura je primerna za plavanje, potapljanje na dah, ni pa primerna za skoke v vodo, ipd.
 • Oznaka 150 m / 15 ATM: Ura je primerna za vse vodne aktivnosti, razen za potapljanje.
 • Oznaka 200 m / 20 ATM: Ure, ki so vodotesne do 200 metrov in več, lahko uporabljamo tudi pri potopih.

Mehanizem pred zunanjimi vplivi ščiti ohišje. Fizična poškodba ohišja lahko povzorči izgubo vodotesnih lasnosti ure. Vlaga lahko vdre v notranjost ure tudi tam, kjer se centralno ohišje stika s steklom in pokrovom mehanizma. Zelo izpostavljeni so tudi deli, ki jih ob upravljanju ure premikamo: navijalna krona in gumbi kronografa, ki so na ohišje pogosto privijačeni. V kolikor ima ura krono privito, ustrezno vodotesnos zagotovimo tako, da navijalno krono po nastavljanju vedno ustrezno privijemo!

Pogost razlog za vdor vode so udarci, ki oslabijo delovanje tesnil.

Tesnila z leti izgubljajo na prožnosti, nanje vpliva tudi mraz, huda vročina ali oboje hkrati.

Vodotesnost ure je potrebno testirati z aparatom za testiranje vodotesnosti enkrat letno in ob vsaki zamenjavi baterije, hkrati pregledati in po potrebi zamenjati vsa tesnila na pokrovčku, kroni in gumbih.

Kadar je ura v stiku z vodo ali mokra je prepovedana uporaba gumbov ali krone na uri, kar lahko povzroči vdor vode v uro.

Hitre spremembe temperature lahko povzročijo vdor vode v uro ali kondenzacijo vlage na steklu – npr. od sonca razgreto uro potopimo v hladno vodo.

Vkolikor je ura v stiku s slano ali močno mineralizirano vodo, jo je potrebno takoj po uporabi sprati pod tekočo vodo.

Preprečevati udarce pod vodno površino in padce ure na trdo površino.

Izogibati se agresivnim kemikalijam (velja za vse ročne ure na splošno)

Pogosto vprašanje: Zakaj z uro, ki ima oznako 3 barov vodnega pritiska, ne moremo plavati?

Odgovor zahteva razumevanje osnovnih fizikalnih zakonitosti. V urarskih manufakturah in delavnicah se test vodotesnosti opravlja ob statičnem pritisku in enakomerni temperaturi, medtem ko ob skoku v morje voda nenadno udari ob ohišje. Med plavanjem se skozi vodo premikamo z določeno hitrostjo in na zapestno uro kljub nizki globini pogosto vplivamo z bistveno večjim tlakom kot 3 bare, ki jih sicer izmerimo na 30 metrih globine. Zanemariti ne velja niti temperaturnega raztezka materialov, ko npr. od sonca razgreto ohišje potopimo v prijetno hladno morsko vodo.

Izven laboratorijev torej pogoji niso idealni, ko pa v enačbo dodamo še človeški faktor, se verjetnost za vdor vode v ohišje krepko poveča. Vdor vode lahko povzroči že nepravilno privita krona, pogost razlog pa so poškodbe gibljivih delov zaradi udarcev, ki spremenijo naleganje tesnil in tako oslabijo njihovo delovanje. Pomemben faktor pri tesnilih je tudi čas: z leti postajajo manj prožna in posledično manj učinkovita.

Izražena je v atmosferah (ATM) ali v metrih (M) in ne predstavlja dejanske globine. Vodoodpornost ne more biti stalno zagotovljena. Vodotesnost ure je potrebno testirati z aparatom za testiranje vodotesnosti ob vsaki zamenjavi baterije. Hkrati pogledati in po potrebi zamenjati vsa tesnila na pokrovčku, kroni in gumbih.

Na vodotesnost vpliva staranje tesnil, naključni šoki (mraz, huda vročina ali oboje hkrati), krona, gumbi na ohišju, ohišje, kristali. Oglejte si našo tabelo vodotesnosti iz katere so razvidna servisna navodila. Priporočamo, da enkrat letno zamenjate tesnila ure in opravite test vodotesnosti.

Lasnosti materialov

Vrte pasov:

Kovinski pas

Kovinski pasovi lahko vsebujejo sledi niklja ali drugih alergenih snovi, zato jih strankam s kontaktnimi alergijami odsvetujemo. Kovinski pasovi so občutljivi na detergente, čistila, kozmetiko, parfume, deodorante, sol, znoj ipd. Stik s temi snovmi lahko povzroči korozijo kovinskega pasu.

Silikon / Guma

Ti pasovi so trpežni in enostavni za vzdrževanje, vendar lahko tudi pri teh pasovih pride do poškodb. Pasovi svetlejših barv v stiku z oblačili, ki vsebujejo agresivna barvila, lahko izgubijo prvotni odtenek. Napisi in označbe se z uporabo lahko obrabijo oziroma izbrišejo.

Silikonski pasovi so občutljivi na detergente, čistila, razkužila, barvila, kozmetiko, parfume, deodorante, sol, znoj ipd. Stik s temi snovmi lahko povzroči spremembo prvotnih lastnosti pasu (barva, elastičnost, ipd).

Usnje

Usnjeni pasovi so lahko iz pravega ali umetnega usnja. Pravo usnje je mehko in elastično, odporno na drgnjenje. S pravilno nego mu lahko podaljšamo življenjsko dobo. Usnjenih pasov ne izpostavljamo soncu, ker barva zbledi ali popoka. Pri stiku z vodo se lahko slednja vpije in povzroči nastanek madežev.

Umetno usnje je manj vzdržljivo in se prej obrabi. Na visoki temperaturi se topi in oddaja vonj zaradi premaza. Zaradi naravnih razlik v materialih sta lahko vzdržljivost in življenjska doba teh pasov različna. Na vzdržljivost in življenjsko dobo usnjenih pasov – podobno kot pri ostalih izdelkih iz usnja bistveno vpliva uporaba. Stik z detergenti, čistili, kozmetiko, parfumi, deodoranti, soljo, znojem ipd. lahko povzročijo spremembo barve pasu, njegova življenjska doba je lahko krajša.

Tekstil

Pasovi iz tekstila imajo zaradi razlik v materialih različno življenjsko dobo. Na vzdržljivost in življenjsko dobo teh pasov bistveno vpliva pravilna uporaba. Stik z detergenti, čistili, kozmetiko, parfumi, deodoranti, soljo, znojem ipd. lahko povzroči spremembo barve, vonja pasu, voljnosti njegova življenjska doba pa je lahko krajša.

Pozor! Pas ure je potrošni material, ki ga je potrebno po določenem času zamenjati. Usnjene, tekstilne in podobne pasove za ure, ki jih nosite vsak dan in jih ni mogoče očistiti pod tekočo vodo, je potrebno zamenjati vsaj enkrat letno. Na pasu se namreč nabere umazanija in bakterije, kar lahko povzroči vnetja in druge nevšečnosti na koži.

Priporočila za čiščenje pasov:

Pasove je potrebno redno čistiti in sušiti. Postopek čiščenja je preprost. Pas ure obrišete z mehko in vlažno krpo. Čiščenje je potrebno zlasti potem, ko se močno spotite ali pa ste bili v okolju, kjer je veliko umazanije.

Baterije

Pričakovana življenjska doba baterije v uri:

Obstaja več dejavnikov, ki lahko prispevajo h krajši življenjski dobi batrerije v uri. Eden izmed dejavnikov je sam mehanizem ure. Praviloma velja, da cenejši mehanizmi porabijo več energije kot dražji in bolj dovršeni. Na življenjsko dobo baterije vplivajo tudi zunanji dejavniki, kot je npr. izpostavljenost visokim ali nizkim temperaturam.

Življenjska doba baterije v uri s Quartz mehanizmom je med 4 in 36 meseci.

Pametne ure se glede življenjske dobe baterije ne morejo kosati s tradicionalnimi ročnimi urami, razlog za to pa se skriva v funkcijah, ki jih take ure ponujajo ter Bluetooth povezljivosti. Slednje je namreč največji porabnik energije. Življenjska doba baterije je najbolj odvisna od same uporabe ure. Zelo veliko energije porabijo funkcije za merjenje srčnega utripa, krvnega tlaka, ter “lift the writst screen” – aktivacija zaslona ob vsakem dvigu roke. V kolikor so te funkcije aktivirane, lahko pričakujete, da bo potrebno baterijo ure polniti dnevno. V aplikaciji na telefonu je možno te funkcije tudi izklopiti, kar pomeni pri velik prihranek energije in posledično bo baterija zdržala dlje časa. 

Pametne ročne ure Smael s prižgano Bluetooth povezavo delujejo približno mesec dni. Življenjska doba baterije v istih urah  je brez uporabe Bluetooth povezave od 4 do 12 mesecev.

Mehanizmi

Mehanizmi, ur ki jih poganja baterija lahko odstopajo +/- 5 minut na mesec.

Avtomatski mehanizmi ur so način za pogon ure z energijo, ki jo shranjuje kovinsko pereso. Urin mehanizem se navije sam od sebe med nošjenjem (premikanjem). V kolikor se ura ne premika dovolj, jo je potrebno ročno naviti z vrtenjem krone v smeri urinega kazalca. Eno navijanje (približno 30 obratov krone) zadošča za približno 30 ur delovanja ure. Priporočamo vam, da uro vsak dan navijete zjutraj in zvečer (med 15 in 20 obrati krone), da bo delovala brezhibno. Avtomatski mehanizmi, čeprav priročni, niso tako točni kot mehanizmi z baterijo, saj lahko ostopajo +/- 5 minuti na dan.

 

Stvarna napaka 

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali
 • vrne plačani znesek.

 

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami povezanimi z artiklom.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obvestite nas z dopisom na naš elektronski naslov info@modneure.com.

 Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Postopek obveščanja o nakupu 

Naročilo v pripravi

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti in SMS sporočilo, da je naročilo sprejeto. STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte in SMS, STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov.

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov, ki jih nima na zalogi v lastnem skladišču.

Naročilo je bilo odpremljeno

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. v dogovorjenem roku artikel pripravi in odpošlje ter o tem po elektronski pošti in SMS sporočilu obvesti kupca. SMS sporočil, ki so odgovor na SMS sporočilo STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p., ne bomo prejeli, zato kupce prosimo, da na SMS sporočila ne odgovarjajo, ampak se na nas obrnejo preko navedenih kontaktov (e-mail in telefon). V primeru napake lahko kupec obvesti STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. preko elektronske pošte info@modneure.com.

Preklic naročila:

Naročilo lahko potrošnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno. Obvestilo o preklicu naročila je možno izkljucno preko elektronske pošte info@modneure.com. V elektronskem sporočilu navedite naslednje podatke:

 1. V naslovu sporočila:

– Preklic naročila

 1. V vsebini sporočila:
 2. a) ime in priimek potrošnika
 3. b) naslov potrošnika
 4. c) številka naročila

Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Z dnem zavrnitve naročilo potrošnika preneha veljati.

 

Informacija o pritožbenem postopku

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega Sistema obravnavanja pritožb.

Stranka lahko vloži pritožbo preko elektronske pošte info@modneure.com.

Pristojno osebje bo o pritožbi odločilo v najkrajšem možnem času, oziroma najkasneje v roku 8 dni od prejema celotne dokumentacije, ki je potrebna za presojo.

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. bo poslal odgovor na pritožbo z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke.

Stranka ima pravico na pritožbo vložiti ugovor. STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. bo v roku 15 delovnih dni poslal odločitev o ugovoru z ustreznimi pojasnili v pisni obliki na kontaktni naslov stranke. S tem je odločitev podjetja STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. dokončna in interni pritožbeni postopek zaključen.

V primeru, da stranka ni zadovoljna z rešitvijo pritožbe, lahko vloži tožbo pri stvarno pristojnem sodišču.

  

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

STUPRUM PRO, Andrej Samec s. p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

  

Odgovorna oseba za reševanje garancij, reklamacij podjetja STUPRUM PRO, Spletna trgovina, Andrej Samec s.p., katero lahko kontaktirate preko elektronske pošte:info@modneure.com

Shopping Cart